baner NUTERGSM Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj
Serwery gier

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: nutergsm
2009-11-01, 20:14
Istnieje sposób na ominięcie tej instrukcji
Autor Wiadomość
rat 

Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 3
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2009-10-14, 23:44   

Witam

Istnieje sposób na ominięcie tej instrukcji:
Cytat:
Należy uruchomić telefon, przejść do gier i uruchomić executor.jar.


Mój Identify z SE toola wygląda tak:

Kod:
Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors
 
if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.
 
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:53
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:xxxxx CERT:RED
FLASH CID:53 COLOR:RED
 
Model:W580i
Brand:Sony Ericsson
MAPP CXC article: R8BE001     prgCXC1123362_GENERIC_LA
MAPP CXC version: R8BE001
Language Package:CENT_EUROPE
CDA article: CDA102568/2
CDA version: R8A
Default article: cxc1123364
Default version: R8BE001
 
Network LOCKED
Operator: 234-33
 
Elapsed:34 secs.


sprawdzałem już Plus, Heyah, Orange, Era i nic :/ żadną kartą sim nie mogę dostać się do telefonu... z tego logu wynika że Operator to: 234-33 czyli Orange ale kupiłem starter orange i telefon nadal krzyczy "Włóż właściwą kartę SIM" Można to jakoś rozwiązać - ominąć?

Z góry dzięki za pomoc
Pozdr
Ostatnio zmieniony przez rat 2009-10-14, 23:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tomiqs 
Moderator


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 120
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 20/20
 100%
Wysłany: 2009-10-16, 19:30   

rat napisał/a:
Operator to: 234-33 czyli Orange ale kupiłem starter orange i telefon nadal krzyczy


No zgadza się operator to Orange ale skoro po włożeniu "ich" karty wyskakuje komunikat "Włóż właściwą kartę SIM" to może najpierw trzeba sprawdzić czy telefon ma połączenie z tą kartą ;) Spróbuj przeczyścić styki karty sim
_________________

 
 
nutergsm 
Administrator



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 178
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 11/27
 40%
Wysłany: 2009-10-17, 16:44   

Jest to angielskie orange wiec polska karta nie będzie zostaje ci jedynie zakup karty testowej motoroli którą wejdziesz w menu bądź kupno jakiegoś turbo sima aby ominac simlocka i dostać się do menu. :)
_________________
http://nutergsm.elektroda.eu/
PUKAWKA.PL - NajlepszeSerwery Gier

POTRZEBNE PROGRAMY SOFT I TAKIE TAM



Pismo Święte przeczy nauce świadków Jehowy
 
 
 
rat 

Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 3
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2009-10-17, 21:45   

Dzięki za odpowiedz

Zamówiłem coś takiego na allegro:

http://allegro.pl/item761...ersja_2009.html

Da rade tym? Było najtańsze :) ale i najwięcej ofert kupna było i obsługuje ten model se o który mi się rozchodzi
 
 
nutergsm 
Administrator



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 178
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 11/27
 40%
Wysłany: 2009-10-18, 14:59   

Pewności nigdy niema ale powinno zadziałać :mrgreen:
_________________
http://nutergsm.elektroda.eu/
PUKAWKA.PL - NajlepszeSerwery Gier

POTRZEBNE PROGRAMY SOFT I TAKIE TAM



Pismo Święte przeczy nauce świadków Jehowy
 
 
 
rat 

Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 3
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2009-10-31, 20:08   

Witam ponownie

Dzięki za podpowiedź z turbo simem :564:

po uruchomieniu executora poszło z górki telefonik już żyje w plusie...

tutek też bardzo pomocy, ogólnie forum bardzo pouczające

warto dodać co ulubionych ;-)

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
 
 
nutergsm 
Administrator



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 178
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 11/27
 40%
Wysłany: 2009-11-01, 20:13   

Zrobione zamykam
_________________
http://nutergsm.elektroda.eu/
PUKAWKA.PL - NajlepszeSerwery Gier

POTRZEBNE PROGRAMY SOFT I TAKIE TAM



Pismo Święte przeczy nauce świadków Jehowy
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template bLock v 0.2 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 25


Załóż : Własne Forum lub Własną Stronę Internetową